پرسونال برندینگ چیست؟ آشنایی با اصول و تکنیک های پرسنال برندینگ

پرسونال برندینگ

پرسونال برندینگ تمایزها را مشخص می‌کند و تمایز برنده‌های بازار را. اگر کمی به این فکر کنید که هر فرد در طول روز چقدر محتوا می‌بیند، متوجه علت شدید شدن رقابت در بازار خواهید شد. پرسنال برندینگ یا برندسازی شخصی بازی نام و اعتبار است؛ برگ برنده‌ای به شما کمک می‌کند در شرایط برابر، توجه بازار هدف را بیشتر از سایر رقبا به خود جلب کنید.

پرسونال برندینگ بیش از اینکه یک روش عملی باشد، به ذهن فرد بستگی دارد. یعنی شما باید ابتدا ذهنیت لازم برای برند شدن را در ذهنتان پرورش دهید و سپس به سراغ فرایند برندسازی بروید. در این مقاله قصد داریم برندینگ شخصی را هم از نظر ذهنی و هم عملی بررسی کنیم. بعد از مطالعه این مقاله، می‌توانید برنامه مناسبی برای تبدیل شدن به یک برند در حوزه کاری خود بچینید.

 

پرسنال برندینگ یا برندسازی شخصی چیست؟ (پرسونال برندینگ)

برای شروع کار، به سوال پرسونال برندینگ چیست، پاسخ خواهیم داد. با یک مثال شروع می‌کنیم و به صورت کاربردی توضیح می‌دهیم که پرسنال برندینگ یا برندسازی شخصی چیست. تصور کنید مدیرعامل کسب و کاری هستید که قصد دارید با یک سازمان دیگر برای همکاری قرارداد ببندید و شما کسی هستید که قرار است این پروژه مشترک را مدیریت کنید.

در حالت اول فرض کنیم شما فردی هستید که تماما روی برندسازی سازمانتان کار کرده‌اید و کسب و کارتان در بازار شناخته شده است. احتمالا این موضوع باعث می‌شود مدیرعامل سازمان مخاطب، به همکاری با شما ترغیب شود. اما از آنجایی که این فرد شما را نمی‌شناسند، مطمئن نیست که آیا واقعا می‌توانید این پروژه را به سرانجام برسانید یا خیر و این موضوع در او تردید ایجاد می‌کند. هرچقدر هم که فرد حرفه‌ای باشید، مدیرعامل سازمان مخاطب، باید درباره شما تحقیق کند و سپس قرارداد می‌بندد.

در حالت دوم فرض کنیم شما کسی هستید که علاوه بر کار روی برند سازمانی، به پرسونال برندینگ هم توجه داشته‌اید. سایت شخصی، اکانت لینکداین، اینستاگرام و… دارید و رزومه شما شناخته شده است. در این صورت مخاطب شما با دیدن رزومه و برندی که ساخته‌اید، متوجه می‌شود در کار خود خبره هستید و مهارت‌هایتان دیده شده است. در نتیجه احتمالا نیازی به تحقیقات ندارد و در همان جلسات ابتدایی با شما قرارداد می‌بندد. در این قسمت شما را با اینکه برندینگ شخصی چیست آشنا کردیم. در ادامه مقاله همراه ما باشید.

 

در هر دو حالت شما یک فرد هستید با همان مهارت‌ها و توانمندی‌ها؛ اما در حالت دوم خود را به بازار شناسانده‌اید و در نتیجه می‌توانید با بهترین‌های بازار همکاری کنید.

 

معنی پرسونال برندینگ

معنی پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی این است که یک فرد برخی از ویژگی‌هایشان را به گونه‌ای مطرح کنند که در بازار کار و در میان مخاطبانشان شناخته شود. به عنوان مثال کریستیانو رونالدو را در نظر بگیرید. او در فوتبال به یک برند قدرتمند تبدیل شده است و تقریبا هرکسی که می‌داند که فوتبال چیست، نام این بازیکن را هم می‌شناسد. رونالدو در فوتبال شهرت دارد و کسی نمی‌داند آیا او می‌تواند مشاور خوبی باشد و افراد را به درستی راهنمایی کند یا خیر. برند شخصی او روی مهارت تخصصی‌اش متمرکز است.

گاهی اوقات تعریف پرسونال برندینگ برای گروه‌ها نیز به کار می‌رود. این موضوع را در گروه‌های موسیقی زیاد می‌بینیم؛ در سال‌های اخیر بسیاری از خواننده‌ها و نوازنده‌ها گروه‌هایی تحت عنوان «بند» را تشکیل داده‌اند و برای این گروه برندسازی کرده‌اند. مخاطبان نام گروه را می‌شناسند و بسیاری از آن‌ها با نام اعضای آن آشنا نیستند. این کار نیز به نوعی تعریف پرسونال برندینگ است.

 

حتما بخوانید: پیشنهاد اسم شرکت 

 

تاریخچه پرسونال برندینگ

ناپلئون هیل اولین کسی بود که در سال ۱۹۳۷ مبحث برندسازی شخصی را در کتاب مشهور «بیندیشید و ثروتمند شوید» مطرح کرد و تاریخچه پرسونال برندینگ از اینجا آغاز شد. بعد از آن در کتاب «موقعیت‌سازی: نبردی برای ذهن شما» (Positioning: The Battle for Your Mind) نیز درباره استراتژی‌های برندسازی شخصی برای توسعه کسب و کارها صحبت شد.

تام پیترز شخصی بود که در سال ۱۹۹۷ در مقاله «برندی به نام شما» به صورت تخصصی درباره پرسونال برندینگ واقعی توضیح داد و آن را به عنوان یک مبحث منحصر به فرد معرفی کرد. او در این مقاله گفت هر شخص مدیر برند خودش است و باید با مطرح کردن ویژگی‌ها، توانایی‌ها و مهارت‌هایش به کسب درآمد بپردازد. او در این مقاله گفت پرسونال برندینگ باعث می‌شود در بازار اعتبار به دست آورید و به کمک این اعتبار تجارت کنید. اعتباری که در بازار به دست می‌آورید، می‌تواند به اندازه خدمات یا محصولاتی که عرضه می‌کنید، ارزشمند باشد.
بعد از آن کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه مدیریت بیشتر درباره پرسنال برندینگ صحبت کردند. بسیاری از آن‌ها بر این باور بودند که ساخت برند شخصی ارتباط تنگاتنگی با دیجیتال مارکتینگ دارد.

 

دلایل اهمیت پرسونال برندینگ

تصور کنید کارگردانی قصد دارد برای فیلم جدید خود بازیگر انتخاب کند. برای نقش اصلی فیلم دو کاندید وجود دارد: نفر اول فرد ناشناسی است که می‌گوید مهارت زیادی در بازیگری دارد و می‌تواند به خوبی این نقش را ایفا کند، اما تاکنون در هیچ فیلمی بازی نکرده است. نفر دوم لئوناردو دیکاپریو است و چیزی هم نمی‌گوید! اگر شما جای کارگردان بودید کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ اصلا آیا به سراغ تست بازیگری و سنجش مهارت نفر اول در ایفای نقش می‌روید؟ دلیل پاسخی که به این سوال دادید، اهمیت پرسونال برندینگ را مطرح می‌کند.
در ادامه به پنج مورد از مهم‌ترین دلایل اهمیت پرسونال برندینگ اشاره کرده‌ایم.

  • مخاطبان تصویر واضحی از مهارت‌ها و حرفه شما دارند و می‌دانند دقیقا چه کاری می‌توانید انجام دهید.
  • به اندازه کافی در بازار مطرح می‌شوید و به جای اینکه دیگران شما را انتخاب کنند، شما انتخاب می‌کنید با چه کسی کار کنید.
  • ارتباطات ارزشمندی به دست می‌آورید.
  • با ساخت برند شخصی، خودتان هم تعریف بهتری از شخصیت و مهارت‌هایتان به دست می‌آورید.
  • یک برگ برنده در بازاریابی دارید که با هیچ بودجه‌ای نمی‌توان آن را خرید.

 

حتما بخوانید: kpi چیست 

 

اصول پرسونال برندینگ

تا اینجا مقاله می‌دانیم که برندسازی شخصی چیست و چه اهمیتی در کسب و کارها دارد. از این به بعد وارد مباحث کاربردی‌تر خواهیم شد و با آموزش اصول پرسونال برندینگ شروع می‌کنیم.

اگر بخواهیم همه چیز را ساده و کاربردی بیان کنیم و صحبت اضافه‌ای در میان بحثمان نداشته باشیم، می‌توانیم اصول پرسونال برندینگ را در سه بخش خلاصه کنیم. در ادامه اطلاعاتی درباره هر بخش ارائه می‌دهیم.

 

اصل اول) خودشناسی

در ابتدا باید مشخص کنید که قصد دارید در چه حوزه‌ای برند شوید و کدام یک از ویژگی‌های شما به عنوان برندتان شناخته می‌شود. در اصل خودشناسی باید تشخیص دهید چه ارزش‌ها و اولویت‌هایی دارید، به چه چیزی علاقمند هستید و کدام یک از ویژگی‌ها و مهارت‌هایتان برای مخاطبان ارزشمند هستند.
بهتر است برای اجرای اولین مورد از اصول و قوانین برندینگ شخصی از قلم و کاغذ استفاده کنید تا چیزی فراموش نشود. برای خودشناسی می‌توانید به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • به چه کارهایی علاقه دارید؟
  • کدام یک ویژگی‌های شخصیت و رفتار خود را بیشتر دوست دارید؟
  • از نظر خودتان چه نقاط قوتی دارید؟
  • در چه حوزه‌هایی مهارت دارید و حرفه‌ای هستید؟
  • دوست دارید در چه حوزه‌ای حرفه‌ای و شناخته شده باشید؟
  • آیا نیاز به آموزش بیشتر دارید یا اکنون هم برای مطرح شدن در حوزه کاری خود آماده هستید؟
  • چه ارزش‌هایی بیشتر از همه برایتان اهمیت دارد؟

 

ابتدا برای خودتان به یک برند تبدیل شوید و سپس آن را به مخاطبان منتقل کنید.

 

اصل دوم) زیبایی‌شناسی

بسیاری از افراد به این اصل توجهی ندارند و تصور می‌کنند همین که مهارتی داشته باشند و آن را مطرح کنند، به یک برند تبدیل می‌شوند. اما اصول پرسونال برندینگ مثل یک سه چرخه به هم متصل هستند و هرکدام از آن‌ها وجود نداشته باشد، اصول دیگر به کار نمی‌آید.

زیبایی‌شناسی

زیبایی‌شناختی چیزی است که برای اولین بار توجه مخاطب را به شما جلب می‌کند و باعث می‌شود به حرف‌های شما گوش دهد. زیبایی‌شناختی در تمام ابعاد اهمیت دارد؛ دکوراسیون محیط کار، پوشش، استایل، محیط کاربری سایت، طراحی صفحات مجازی، محتوا و… .

 

ظاهر و باطن شما باید شبیه به برندی باشد که قصد ساختن آن را دارید.

 

اصل سوم) شناساندن برند

اصل سوم شامل تمام بخش‌هایی است که شما و برندتان را به مخاطب نشان می‌دهد. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد؛ بازاریابی و تبلیغات، بهینه‌سازی موتورهای جستجو، برگزاری کمپین‌ها و… . برخی از اصول برندسازی شخصی مانند فاکتورهای زیبایی‌شناختی و بازاریابی برند، با ساخت برند برای کسب و کار یکسان هستند. میتوانید از یک مدیر مارکتینگ در این زمینه مشاوره بگیرید تا بهترین روند را اجرا کنید.

البته باید به فضایی که برای معرفی خودتان انتخاب می‌کنید نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال اگر یک مدیر برای برندسازی شخصی در اینستاگرام، تبلیغات را به یک پیج سرگرمی و تولید محتوای طنز بسپارد، نتیجه مورد نظرش را نمی‌گیرد.

 

اصول پرسونال برندینگ بیان می‌کند اول خودتان را بشناسید، سپس ویترینی برای نمایش بچینید و بعد از آن نمایش را آغاز کنید!

 

چگونه برندسازی شخصی کنیم؟ (مراحل پرسونال برندینگ)

پیاده‌سازی اصول پرسونال برندینگ از دیگر نکات مهم در این فرایند است. البته به لطف اینستاگرام در ایران، افرادی هستند که بدون رعایت اصول برندسازی شخصی و روش‌های حرفه‌ای این کار، به شهرت رسیده‌اند و دنبال‌کنندگان زیادی دارند. همه ما نیز آن‌ها را می‌شناسیم؛ افرادی که بدون هیچ مهارت خاصی و با حاشیه مطرح شده‌اند.

چگونه برندسازی شخصی کنیم

به نظر من بهتر است این افراد را به عنوان برندهای شخصی به شمار نیاوریم و از روش استانداردی که افراد حرفه‌ای در پیش می‌گیرند، استفاده کنیم. در ادامه مراحل این روند را توضیح می‌دهیم تا به پاسخ سوال چگونه برندسازی شخصی کنیم، برسیم.
مرحله اول) مشخص کنید که هستید و چه تخصصی دارید
زمانی که اولین اصل پرسونال برندینگ را اجرا می‌کنید، این مرحله را نیز پشت سر خواهد گذاشت. در این مرحله باید چهار نکته را شفاف‌سازی کنید:

  1. هدف برند شما (با ساخت برند قصد دارید به چه چیزی دست پیدا کنید؟)
  2. ماموریت برند (چرایی برند)
  3. دیدگاه برند (از چه نظر و در چه حوزه‌ای برند می‌شوید؟)
  4. شخصیت برند (کدام یک از ویژگی‌های شخصیت شما در برندتان مطرح می‌شود؟)

به طور کلی در مرحله اول پرسونال برندینگ، باید پشت صحنه نمایش را بسازید. البته نیازی نیست از همان ابتدا نکات همه چیز را شفاف کنید. شاید هنگام شروع نقاط مبهمی در ذهنتان وجود داشته باشد که در طول مسیر واضح شود. زمانی که برنامه‌ریزی کردید، استراتژی چیدید و ذهنتان درباره برند شخصی که قصد ساختن آن را دارید، به انسجام رسید، می‌توانید وارد مراحل بعدی از مراحل پرسونال برندینگ شوید.

 

حتما بخوانید: مدیریت بازاریابی 

 

مرحله دوم) مخاطب هدف خود را مشخص کنید

برای اینکه بدانیم چگونه برندسازی شخصی کنیم، باید بدانیم که برای چه افرادی برند می‌سازیم. ایجاد پرسونای مخاطب، بهترین راه برای شناختن مخاطبان است. باید مشخص کنید که چه افرادی قرار است شما را بشناسند؛ این افراد کسانی هستند که از شناخت شما سود می‌برند و می‌توانند از ارزش افزوده‌ای که ایجاد می‌کنید، بهره‌مند شوند.

انتخاب اشتباه مخاطب هدف مثل فروختن شن در کویر است! به عنوان مثال اگر آقای دکامی تکنسین فنی که معمولا به مدیریت فکر نمی‌کنند را به عنوان مخاطب هدف قرار دهند، عملا هیچ دستاوردی از برندسازی شخصی نخواهند داشت.

 

مرحله سوم) فضای مناسب برای فعالیت و تولید محتوا را پیدا کنید

بعد از اینکه مخاطبان خود را شناختید، باید بدانید که آن‌ها بیشتر در کجا حضور دارند. پیش از این اشاره کرده بودیم که پرسونال برندینگ، بیشتر با دیجیتال مارکتینگ در ارتباط است و در بازاریابی فیزیکی به اندازه فضای مجازی مطرح نمی‌شود. پس منظور از پیدا کردن فضای مناسب این است که پلتفرمی که مخاطبان شما بیشتر در آن فعال هستند را پیدا کنید. نیازی نیست به یک پلتفرم محدود باشید، اما مطمئن شوید در فضای اشتباهی قرار نمی‌گیرید.
به عنوان مثال یک برنامه‌نویس، نمی‌تواند در پلتفرم تیک‌تاک یا اینستاگرام مخاطبان هدف خود را پیدا کند. زیرا اکثر کاربران این اپلیکیشن‌ها افرادی هستند که برای سرگرمی آن‌ها را نصب کرده‌اند و بخاطر کد نوشتن آن‌ها را باز نمی‌کنند. در مقابل فضاهای حرفه‌ای مانند سایت یا لینکداین و در برخی موارد هم یوتیوب می‌توانند بستر مناسبی برای پرسونال برندینگ یک برنامه‌نویس باشند.

 

مرحله چهارم) ارزش ایجاد کنید

اگر پاسخ سوال «چگونه برندسازی شخصی کنیم» را مثل جاده‌ای که قرار است آن را طی کنید در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم در سه مرحله قبلی شما ماشین خود را برای طی کردن این جاده آماده کرده‌اید و در این مرحله در جاده حرکت خواهید کرد. اکنون می‌دانید فضا و مخاطب را می‌شناسید و باید تولید محتوا را آغاز کنید. محتواهایی که ارزش افزوده ایجاد می‌کنند و برای مخاطبان کاربرد دارند.

ارزش ایجاد کنید

اگر هنوز نمی‌دانید چگونه می‌توانید به مخاطبتان ارزش افزوده بدهید، نگران نشوید. بدون حد و مرز فکر کنید، به ارزش‌هایی که در اولین اصل پرسونال برندینگ نوشته بودید توجه کنید و به این فکر کنید که برند شخصی شما می‌تواند چه چیزی به این دنیا اضافه کند. این سوالات کلیدی و بسیار عمیق هستند و ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا به پاسخ آن‌ها برسید. اما تا آن زمان ناامید نشوید و به مسیر ادامه دهید.

 

پنجمین مرحله در پرسونال برندینگ هم زمانی آغاز می‌شود که برند خود را ساخته‌اید و مطرح شده‌اید و باید برای رسیدن به اهدافی که مشخص کرده بودید، برنامه ریزی کنید.

 

روشهای برندسازی شخصی

روشهای برندسازی شخصی را می‌توان به سه دسته کلی تقسیم کرد. در ادامه هر کدام از راه های برندسازی شخصی را توضیح خواهیم داد.

 

روش اول) خودتان را برند کنید

برخی از افراد راه های برندسازی شخصی را برای خودشان به کار می‌برند. به عنوان مثال یک مدیر، خود را به یک برند در زمینه مدیریت تبدیل می‌کند و از مزیت‌های آن بهره‌مند می‌شود. با برند شخصی خود می‌تواند همکاران بهتری پیدا کند و ارتباطات قدرتمندی بسازد. همچنین می‌تواند برنامه‌هایش را راحت‌تر اجرا کند و سازمانش را در مسیر رشد قرار دهد. او از مزیت‌های برند شدن به نفع خود و سازمانش استفاده می‌کند.

 

روش دوم) از برند خود برای کمپانی‌های دیگر استفاده کنید

دومین و سومین مورد از روشهای برندسازی شخصی را معمولا سلبریتی‌ها استفاده می‌کنند.

یکی از مشهورترین افرادی که روش دوم را انتخاب کرده، رونالدو است. احتمالا شما هم تبلیغات او برای برند کلییر را دیده‌اید. رونالدو از برند شخصی خود به نفع کلییر استفاده کرده است و در ازای این کار دستمزد کلانی دریافت می‌کند. این مورد نیز جزو روش‌های استفاده از برند شخصی است.

 

روش سوم) از برندسازی شخصی برای توسعه کسب و کار خودتان بهره ببرید.

روش سوم بی‌شباهت به راه دوم نیست. در این روش نیز فردی که برند شده، مخاطبان خود را به سمت استفاده از محصول یا خدماتی خاص هدایت می‌کند. اما افرادی که روش سوم را انتخاب می‌کنند، خودشان یک برند تجاری تأسیس می‌کنند و برای آن تبلیغات انجام می‌دهند. به عنوان مثال دیوید بکهام یکی از افرادی بود که روش سوم را انتخاب و در سال ۲۰۰۶ برند عطر خود را تأسیس کرد. بسیاری از سلبیریتی‌های ایرانی نیز این مورد از روشهای برندسازی شخصی را انتخاب کرده‌اند.

 

حتما بخوانید: استارتاپ چیست

 

۸ تا از کاربردی‌ترین تکنیک های پرسنال برندینگ

کلیات پرسونال برندینگ تا این بخش از مقاله، مطرح شد. اما همچنان جزییاتی در این مبحث وجود دارد که باید آن‌ها را بدانید و به کار ببرید تا بتوانید برند موفقی بسازید. تکنیک های پرسنال برندینگ به نوعی فوت کوزه‌گری این فرایند محسوب می‌شوند که در ادامه آن‌ها را مطرح کرده‌ایم.

 

1. برند اصیل بسازید

برندهای فیک خیلی زود از بین می‌روند. برخی از افراد بودجه بسیاری صرف تبلیغات می‌کنند و برای مدتی هم می‌توانند به شهرت برسند، اما بعد از مدتی به کلی فراموش می‌شوند. زیرا ارزشی ایجاد نکرده‌اند. اصالت در پرسونال برندینگ یعنی خودتان باشید و چیزی را در برندتان نمایش دهید که واقعا وجود دارد!

برخی از افراد در اجرای اصل زیبایی‌شناختی برندسازی شخصی زیاده‌روی می‌کنند و آن را با شو آف کردن اشتباه می‌گیرند. منظور از زیبایی‌شناختی این نیست که به گونه‌ای عکس بگیرید که حتما آرم ماشین بنز در تصویر باشد یا در حین صحبت‌هایتان اشاره کنید مساحت خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، چقدر است! زیبایی‌شناختی یعنی در عین اصالت، شیک باشید، با آداب رفتار کنید و ویژگی‌های برندتان را در خودتان هم نشان دهید. بیان این موضوع در واژه‌ها کمی چالش برانگیز است؛ اما احتمالا با مثال‌های بسیاری که در فضای مجازی دیده‌اید، منظور مرا به خوبی درک می‌کنید که یک فرد ثروتمند با فرد پولدار تفاوت بسیاری دارد. برای اصیل بودن، باید ثروتمند باشید.

 

2. نیازی نیست همه شما را بشناسند

یکی از تکنیک های پرسنال برندینگ، تمرکز روی مخاطبان هدف است. قرار نیست همه افراد شما را بشناسند و با برندتان آشنا باشند. همچنین قرار نیست تلاش کنید خودتان را به همه بشناسانید. هیچوقت فراموش نکنید که شما در مرحله دوم فرایند ساخت برند شخصی، مخاطبان هدف خود را مشخص کرده‌اید. آن‌ها تنها افرادی هستند که نیاز است برند شخصی شما را بشناسند.

 

3. به برند خود متعهد باشید

بسیاری از افراد تکنیک سوم را استفاده نمی‌کنند و به همین دلیل حال خوبی ندارند. البته تکنیک سوم تا حد زیادی به تکنیک اول وابسته است. یعنی اول باید برند اصیل و واقعی بسازید تا نیاز نداشته باشید به چیزی که واقعا نیستید، تظاهر کنید. بعد از آن می‌توانید سومین مورد از تکنیک های پرسنال برندینگ را به کار ببرید.

به برند خود متعهد باشید

تعهد یعنی حتی زمانی که در مقابل مخاطبانتان هم نیستید، باز هم شبیه به برند خود باشید و تنها زمانی می‌توانید این کار را انجام دهید که ویژگی‌های درونی خود را به عنوان شخصیت برند معرفی کرده باشید. اگر بین آنچه هستید و آنچه به دیگران نشان داده‌اید، تناقض یا تفاوت زیادی وجود داشته باشد، هم در پرسونال برندینگ موفق نخواهید بود و هم حال روحی خوبی را تجربه نمی‌کنید.

 

4. همیشه ادامه دهید

همیشه ادامه دادن را در سه نکته کلیدی خلاصه می‌کنیم:

  1. فرآیند پرسونال برندینگ به زمان نیاز دارد. ممکن است تا چند سال فعالیت کنید و کسی شما را نشناسد، اما به یکباره در چند ماه مطرح شوید و مخاطبان هدف بسیاری با شما آشنا شوند.
  2. برند ماندن نیز به اندازه برند ساختن اهمیت دارد. احتمالا شما هم افرادی را دیده‌اید که شناخته شده‌اند و بعد از آن دیگر رشد نکرده‌اند و همان روند سابق را ادامه داده‌اند. همین موضوع باعث شده است کم‌کم از بازار رقابت حذف شوند و دیگر کسی نام آن‌ها را به یاد نداشته باشد.
  3. شما تا زمانی برند خواهید بود که مقابل چشمان مخاطبانتان قرار داشته باشید. مخاطبان شما ممکن است برندهای شخصی زیادی را بشناسند. بنابراین اگر برای مدتی شما را نبینند، کم‌کم فراموشتان می‌کنند. در دیجیتال مارکتینگ ضرب‌المثل «از دل برود هر آنکه از دیده برفت» تا حد زیادی درست است.

 

5.متمایز باشید

تمایز جزو آن دسته از تکنیک های پرسنال برندینگ است که نیازی به توضیح ندارد! برند شما باید سبک و شخصیت منحصر به فردی داشته باشد تا در ذهن مخاطبان باقی بماند. کپی کردن و شبیه به دیگران بودن هیچوقت شما را به برند تبدیل نمی‌کند.

متمایز باشید

البته ممکن است در ابتدا ایده‌ای برای تمایز نداشته باشید. اما سعی کنید با خلاقیت، ایده‌پردازی و نوآوری حداقل یک ویژگی متمایز از رقبا در برند شخصی خود به کار ببرید.

 

6. برخورد با منتقدان را یاد بگیرید

هیچ فردی وجود ندارد که پرسونال برندینگ انجام داده باشد، اما هیچ منتقدی نداشته باشد. متاسفانه فرهنگ انتقاد در فضای مجازی ایران هنوز ایجاد نشده است و بسیاری از افراد با لحن‌های ناخوشایند نظر منفی خود را بیان می‌کنند. شما باید برخورد با مخالفان و منتقدان را یاد بگیرید. گاهی لازم است قاطع برخورد کنید، گاهی لازم است دوستانه جواب دهید و گاهی لازم است فقط سکوت کنید. اما هیچوقت نباید خشمگین شوید و بی‌احترامی کنید. چنین کاری به برند شخصی شما آسیب جدی وارد می‌کند.

 

7. به مخاطبان اهمیت دهید

این تکنیک بسیار ساده است و برای اجرای آن می‌توانید هرکاری که فکر می‌کنید به مخاطب شما احساس ارزشمند بودن می‌دهد را انجام دهید. در ادامه چند پیشنهاد در این رابطه ارائه داده‌ایم.

  • کامنت‌ها و سوالات را جواب بدهید.
  • گاهی برنامه‌های رایگان لایو یا وبینار برگزار کنید.
  • به مخاطبان هدیه بدهید.

البته اهمیت دادن به مخاطب تا حد زیادی به پرسونا و فضایی که در آن حضور دارید، بستگی دارد. به عنوان مثال دو پیشنهاد آخر لیست بالا برای مخاطبان حرفه‌ای که به دنبال سرگرمی یا یادگیری نیستند، جوابگو نیست.

 

8. فروتنی بیش از حد و ادعای زیاد برای پرسونال برندینگ مضر است

احتمالا ضرب المثل «درخت هرچه پربارتر، سر به زیرتر» را شنیده‌اید. اما اگر سر به زیری درخت، بیش از اندازه باشد، شاخه‌هایش می‌شکند و خشک می‌شود! پس این ضرب‌المثل را در دنیای دیجیتال مارکتینگ و برندسازی شخصی فراموش کنید و به جای فروتنی، از مهارت‌ها و دستاوردهایتان صحبت کنید. به یاد داشته باشید که برند شدن به معنی نمایش دادن چیزی است که هستید!
البته برخی از افراد در حوزه برندسازی شخصی زیاده‌روی می‌کنند و به یک «طبل توخالی» با صدای خیلی بلند تبدیل می‌شوند. این مورد نیز جزو ویروس‌هایی است که در فرایند پرسونال برندینگ گریبان‌گیر برخی از افراد می‌شود.

پیج اینستاگرام دکامی

 

آیا پرسونال برندینگ کتابی برای مطالعه دارد؟

یکی از راه‌های رشد در مسیر پرسونال برندینگ کتاب خواندن است. این کتاب‌ها حتی اگر مستقیما با این مبحث در ارتباط نباشند، باز هم بار علمی شما را تقویت می‌کنند و می‌توانند در روند ساخت برند کمک کننده باشند. اما مطالعه در این زمینه نیز خالی از لطف نیست و به شما ایده‌هایی برای توسعه برند شخصی‌تان می‌دهد.

در ادامه به چند مورد از بهترین کتاب‌های مربوط به حوزه برند و پرسونال برند اشاره کرده‌ایم.

  • برند خودت باش به قلم پیتر مونتویا
  • ۲۲ قانون تغییرناپذیر برندینگ
  • کتاب اصول پرسونال برندینگ اثر محمد صادقی
  • کتاب حس برند نوشته مارتین لیندستروم
  • خلق برند قدرتمند نوشته الن والاس، لزلی دشارناتونی، مالکوم مک دونالد

 

حتما بخوانید: مراحل تحقیقات بازار 

 

مشاور پرسنال برندینگ

استفاده از مشاور در مسیر پرسنال برندینگ مثل مسافرت به همراه تور لیدر است. بدون تور لیدر هم امکان سفر کردن وجود دارد؛ اما از آنجایی که مقصد خود را به صورت کامل نمی‌شناسید، احتمال گم کردن مسیر یا از دست دادن برخی از دیدنی‌ها وجود دارد. اما تور لیدرها در طول سفر شما را همراهی می‌کنند، با چالش‌هاش مقصد و مسیر آشنا هستند و می‌توانند مانع از ایجاد مشکل در طول سفر شوند.

 

مشاور پرسنال برندینگ به شما کمک می‌کند مهارت‌ها و استعدادهایتان را بشناسید، مخاطبان هدف خود را پیدا کنید و بهترین روش برای تولید محتوا و ایجاد ارزش افزوده برای آن‌ها را به کار ببرید.

 

کلام آخر؛ همین الان برای برندسازی شخصی اقدام کنید

با مطالعه مقاله پرسونال برندینگ، اطلاعات کاربردی مورد نیاز برای برندسازی شخصی را به دست آوردید. اما باید به ویروس ایده‌آل‌گرایی هم توجه کنید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند به اندازه کافی برای ساخت برند شخصی حرفه‌ای نیستند و هنوز هم باید یاد بگیرند و بعد از رسیدن به یک سطح ایده‌آل، برندسازی را شروع کنند. اما خبر مهم این است که سطح ایده‌آل برای شروع، همیشه یک گام از شما جلوتر است؛ مگر اینکه همین الان آغاز کنید. به یاد داشته باشید که برند شدن یک مقصد نیست؛ مسیری است که باید همیشه در طی آن حرکت کنید و در طی آن به اهدافتان هم برسید. بنابراین همین الان برای ساخت برند شخصی خود برنامه‌ریزی کنید، مشاوره بگیرید و به ارزش‌هایی که می‌توانید ایجاد کنید، بیندیشید. برند شدن مدیریت یک مجموعه، ارزش آن را چند برابر می‌کند.

در دوره جامع مدیریت کاربردی، ۲۳ قانون و قاعده حرفه ای مدیریت در ایران ارائه می شود که به تنهایی می توانند از شما مدیری برجسته بسازند

دوره جامع مدیریت کاربردی

 

1 thoughts on “پرسونال برندینگ چیست؟ آشنایی با اصول و تکنیک های پرسنال برندینگ

  1. اشتراک ها: مدیریت بازاریابی چیست؟ مدیریت بازاریابی پیشرفته در سازمان ها و شرکت ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *