مدیر روابط عمومی (اطلاعات جامع از شرح وظایف، حقوق و …)

مدیر روابط عمومی

مدیر روابط عمومی شاخه‌ای منحصر به فرد در مدیریت است و به همین دلیل بسیاری از افراد با آن آشنایی ندارند. این پوزیشن شغلی در همه سازمان‌ها وجود ندارد و به همین دلیل است که می‌گوییم پوزیشنی منحصر به فرد است. البته بسیاری از سازمان‌ها هم به این پوزیشن نیاز دارند، اما بخاطر ناآگاهی آن را به سازمانشان اضافه نمی‌کنند و در نهایت بخاطر نبودن آن در سازمان با مشکل مواجه می‌شوند.

مدیریت انواع مختلفی دارد. هرکدام از مدیران سازمان وظایفی را برعهده دارند و بخشی از مجموعه‌ را سازماندهی می‌کنند. صاحبین کسب و کار و مدیران کل باید با انواع مدیریت آشنا باشند تا بتوانند تشخیص دهند به کدام یک  برای سازمانشان نیاز دارند. این مقاله درباره مدیریت روابط عمومی نوشته شده و برای صاحبین کسب و کار، افرادی که قصد دارند به عنوان مدیر روابط عمومی در سازمانی استخدام شوند و… کاربرد دارد. در این مقاله شرح وظایف، مهارت‌ها، حقوق و هرآنچه لازم است درباره این موقعیت شغلی بدانید را ارائه می‌دهیم.

 

مدیر روابط عمومی کیست؟

هر کسب و کاری از نظر مشتریان، شرکای تجاری و هرکسی که بیرون از سازمان است اما با آن ارتباط دارد، تصویر مشخصی دارد. این تصویر برای کسب و کارهای مختلف اهمیت بسیاری دارد. مدیر روابط عمومی وظیفه ساخت این تصویر در ذهن مخاطبان را برعهده دارد و این کار را از طریق برقراری ارتباطات لازم با آن‌ها، شرکت در جلسات و مصاحبه‌ها و تأمین محتوا برای رسانه‌ها انجام می‌دهد. می‌توان گفت این دسته از مدیران در هرجایی که سازمان با مخاطبانش تعامل دارد، حضور دارند و بر این تعاملات نظارت می‌کنند.

مدیر روابط عمومی پل بین داخل سازمان با بیرون از آن است. او تصمیم می‌گیرد اطلاعات داخل سازمان به چه شکل و چگونه به خارج از آن منتقل شود و در اختیار عموم قرار بگیرد یا خصوصی بماند. مدیران روابط عمومی در مذاکرات با شرکای تجاری حضور دارند و حتی ممکن است برای دیدار با شرکا، به سفرهای کاری هم بروند.

 

مدیر روابط عمومی پل بین سازمان با دنیای بیرون از آن است.

 

شرح وظایف مدیر روابط عمومی

آنچه که در تعریف مدیریت روابط عمومی ارائه دادیم، شامل وظایف بعضی از پوزیشن‌های دیگر در سازمان هم بود. به عنوان مثال، تأمین محتوا و کمپین‌های تبلیغاتی وظیفه پوزیشن‌های شغلی مربوطه مانند تولیدکننده محتوا یا مدیر تبلیغات است. مدیر روابط عمومی با افراد مختلف سازمان تعامل دارد و روی کار آن‌ها نظارت می‌کند؛ مثلا بررسی می‌کند که در محتوای شبکه‌های اجتماعی چه اطلاعاتی از سازمان منتشر می‌شوند و انتشار آن‌ها چه تأثیری روی مخاطب خواهد داشت یا تولیدکننده محتوا را هدایت می‌کند تا در مسیر مد نظر خودش، محتوای لازم را تولید کند. شما برای استخدام کارشناس در تیم خود نیاز است حتما با وظایف کارشناس روابط عمومی به خوبی آشنا باشید.

 

شرح وظایف مدیر روابط عمومی

 

با ارائه شرح وظایف مدیر روابط عمومی بیشتر متوجه می‌شوید که این پوزیشن شغلی در سازمان چه نقشی دارد. شرح وظایف مدیر روابط عمومی عبارت است از:

  • اطمینان از اینکه مخاطبان درک درستی از برند، مأموریت سازمان، محصولات و خدمات دارند
  • مشاوره به مدیران ارشد سازمان در امور مربوط به روابط عمومی سازمان
  • مدیریت انتقادات و هجوم‌هایی که ممکن است در فضاهای مختلف و به خصوص فضای مجازی به وجود آید
  • تعامل با رسانه‌ها و مطبوعات
  • مدیریت جلسات درون سازمان
  • استخدام کارشناس روابط عمومی
  • شرکت در جلسات برون‌سازمانی با شرکای تجاری، مشتریان و…
  • استفاده از مصاحبات و تعامل با سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها برای معرفی صحیح سازمان و بهبود شرایط
  • نظارت بر شبکه‌های اجتماعی و راه‌های ارتباطی مشتریان با سازمان و بررسی دیدگاه مخاطبان درباره مجموعه و اصلاح آن
  • ایجاد تعامل سازنده بین سازمان و اعضای داخلی با مخاطبان بیرونی
  • مدیریت و برنامه‌ریزی برای کارگاه‌ها، همایش‌ها، نمایشگاه‌ها و سایر رویدادها
  • مدیریت ارتباطات سازمان با بیرون از آن
  • اطلاع‌رسانی وقایع ضروری به مخاطبان
  • مدیریت و بررسی انتقادات و پیشنهادات مشتریان و انتقال آن به واحدهای مربوطه
  • نظارت بر فعالیت سایت، شبکه‌های اجتماعی و کمپین‌های تبلیغاتی و ارائه راهنمایی و مشاوره به مسئولان این بخش‌ها

شرح وظایف مدیر روابط عمومی در همه سازمان‌ها به یک شکل نیست. سازمان‌های مختلف با توجه به نیازی که دارند، بخشی از لیست بالا را در شرح وظایف مدیر روابط عمومی قرار می‌‌دهند و حتی ممکن است موارد دیگری هم به آن اضافه کنند. بعضی از وظایف این موقعیت، بین چند نفر در سازمان مشترک است و مدیر روابط عمومی سازمان باید آن را به کمک مسئولان بخش مربوطه انجام بدهد. 

همان طور که در بالا اشاره شد شما به عنوان مدیر روابط عمومی باید در جلسات شرکت کنید و توانایی مدیریت آنها را داشته باشید. در این راستا می توانید به مقاله مدیریت جلسه کاری مراجعه کنید تا توانمندی های خود را ارتقا داده و بتوانید جسات را به صورت حرفه ای مدیریت کنید.

 

دوره جامع آموزش مدیریت کاربردی

 

ویژگی‌های فرد مناسب برای مدیریت روابط عمومی سازمان

همانطور که خواندید، مدیریت روابط عمومی سازمان شغل پیچیده‌ای است و باید به فردی سپرده شود که مهارت‌های مشخصی داشته باشد و ویژگی‌های مورد نیاز برای این شغل را هم داشته باشد. به عنوان مثال یک فرد درونگرا که از ارتباط با افراد تازه لذت نمی‌برد و از این بابت معذب می‌شود، نمی‌تواند مدیریت روابط عمومی یک سازمان را برعهده بگیرد. شناخت ویژگی‌های شخصیتی و مهارتی مورد نیاز برای این موقعیت شغلی هم برای کارجوها و هم برای کارفرماها اهمیت بسیاری دارد.

 

ویژگی‌های فرد مناسب برای مدیریت روابط عمومی سازمان

 

در ادامه توضیحاتی درباره ویژگی‌های مورد نیاز برای مدیریت روابط عمومی سازمان ارائه می‌دهیم.

 

1) تیپ شخصیتی مناسب برای مدیریت روابط عمومی

شاید برای شما هم سوال باشد که کدام تیپ شخصیتی بهترین گزینه روابط عمومی است؟ در جواب باید بگوییم شناخت شخصیت یک فرد به سادگی ممکن نیست. بسیاری از ما حتی هنوز بخشی از شخصیت خودمان را هم نمی‌شناسیم. تست شخصیت‌شناسی MBTI یکی از معتبرترین تست‌هایی است که به افراد در پیدا کردن شغل و حرفه مورد علاقه‌شان کمک می‌کند و به بسیاری از کارفرماها هم اطلاعاتی درباره شاخص‌های کلیدی متقاضیان برای یک موقعیت شغلی می‌دهد.

۵ مورد از تیپ‌های شخصیتی MBTI کاندیداهای مناسبی برای فعالیت به عنوان مدیر روابط عمومی هستند؛ در ادامه این تیپ‌ها را نام می‌بریم و توضیحاتی کلی درباره آن‌ها خواهیم داد.

  • ENFJ: این افراد قدرت زیادی در برقراری ارتباط با دیگران دارند و در سخنوری هم حرفه‌ای هستند.
  • ENFP: این افراد بیشتر به چشم‌اندازهای بلند مدت دقت می‌کنند و می‌توانند عملکردی استراتژیک داشته باشند. آن‌ها سخنران‌های حرفه‌ای هستند و خلاقیت بالایی هم دارند.
  • ENTP: این افراد از عدم قطعیت لذت می‌برند، بنابراین برای شغل مدیریت روابط عمومی که هرروز چالش‌های تازه‌ای دارد، مناسب هستند. ENTPها خلاقند و از همکاری با افراد خلاق لذت می‌برند. آن‌ها توانمندی بالایی در برقراری ارتباط با افراد تازه دارند.
  • ESFJ: علاقه به برقراری ارتباط با مشتریان و تعامل با آن‌ها به همراه علاقه به کار در محیطی پر فراز و نشیب و به دور از روزمرگی ویژگی‌هایی است که باعث شده این تیپ شخصیتی برای مدیریت روابط عمومی مناسب باشد.
  • ESFP: این افراد هم مانند سایر گروه‌های قبلی برونگرا هستند و از ارتباطات لذت می‌برند. آن‌ها استقلال در عمل را دوست دارند و ترجیح می‌دهند شغلی داشته باشند که به آن‌ها قدرت اختیار و آزادی می‌دهد.

 

تیپ شخصیتی مناسب برای مدیریت روابط عمومی

 

 ما در مقاله ای با عنوان تست شخصیت شناسی disc در مورد 5 تیپ شخصیتی و کاربرد آن در مدیریت به تفصیل به توضیح پرداخته ایم. شما می توانید با مراجعه به مقاله اطلاعات بیشتری در مورد تیپ های شخصیتی و تفاوت هایشان به دست آورید. 

2) ویژگی‌های شخصیتی

احتمالا در قسمت‌های قبلی دانستید که یک مدیر روابط عمومی به چه ویژگی‌هایی نیاز دارد، اما اگر می‌خواهید به دور از معیارهای MBTI ویژگی‌های شخصیتی مناسب برای این پوزیشن شغلی را بررسی کنید، لیستی که در ادامه ارائه می‌دهیم را مطالعه کنید.

  • برونگرا
  • علاقمند به برقراری ارتباط با مشتریان و شرکا
  • انعطاف‌پذیر
  • خلاق
  • توان انجام فعالیت‌های ذهنی سنگین و کار کردن به مدت طولانی (کار یک مدیر روابط عمومی همیشه سنگین نیست، اما در مواقع خاص به کار زیاد و طولانی‌مدت نیاز است)
  • جزئی‌نگر
  • آماده برای پذیرش چالش‌های تازه
  • علاقه به کارهایی که در آن‌ها روتین و روزمرگی معنایی ندارد
  • انتقادپذیر
  • اعتماد به نفس و عزت نفس
  • قدرت کلام بالا

3) مدرک تحصیلی

در بسیاری از دانشگاه‌های ایران رشته روابط عمومی ارائه می‌شود و علوم ارتباطات اجتماعی هم از دیگر رشته‌هایی است که با شغل مدیریت روابط عمومی ارتباط دارد. دانشجویانی که در مقاطع مختلف رشته‌های مدیریتی تحصیل کرده‌اند نیز می‌توانند برای فعالیت به عنوان مدیر روابط عمومی درخواست بدهند.

فار‌غ‌التحصیلان رشته‌های دیگری چون رسانه و بازاریابی هم می‌توانند کاندیداهای مناسبی برای این موقعیت شغلی باشند. در مدیریت روابط عمومی، مهارت و توانمندی‌ بیشتر از مدرک تحصیلی اهمیت دارد. به همین دلیل در مصاحبه‌های کاری، توانمندی‌های عملی فرد بیشتر از کاغذها و مدارک موجود در رزومه او بررسی می‌شود.

 

کدام سازمان‌ها به مدیر روابط عمومی نیاز دارند؟

در ابتدای مقاله گفتیم که همه سازمان‌ها به مدیر روابط عمومی نیاز ندارند. بعضی از سازمان‌ها هم وظایف این بخش را به پوزیشن‌های دیگری مثل مدیر تبلیغات واگذار می‌کنند. اینکه سازمان شما به مدیر روابط عمومی نیاز دارد یا خیر، یکی از مهم‌ترین تصمیم‌هایی است که باید بگیرید. باید ارتباطات سازمان را بررسی کنید و بسنجید که آیا برای مدیریت این ارتباطات به یک موقعیت شغلی منحصر به فرد نیاز دارید یا خیر.

 

کدام سازمان‌ها به مدیر روابط عمومی نیاز دارند؟

 

در ادامه حیطه کاری سازمان‌هایی که به مدیر روابط عمومی نیاز دارند را نام می‌بریم.

  • آژانس‌های تبلیغاتی آفلاین و آنلاین
  • شرکت‌های بازاریابی
  • سازمان‌های فعال در حوزه تجارت داخلی و خارجی
  • تولیدکننده‌ها و صنایع بزرگ
  • شرکت‌های مشتری‌محور
  • موسسات نیکوکاری و خیریه
  • شرکت‌های توسعه نرم‌افزار

در سازمان‌های دولتی معمولا پوزیشن شغلی مدیریت روابط عمومی وجود دارد، اما شرح وظایف آن لزوما شبیه به چیزی که در این مقاله گفتیم، نیست. سازمان‌های خصوصی که قصد ایجاد این پوزیشن شغلی را دارند، ارتباطات گسترده‌ای با مخاطبان حقیقی و حقوقی خارج از سازمان دارند و برای بهبود شرایط سازمانشان باید این ارتباطات را ارتقا بدهند و به شیوه‌ای صحیح مدیریت کنند. ما در مقاله ی مصاحبه کارشناس روابط عمومی، لیست 23 سوال مهم برای مصاحبه کارشناس روابط عمومی را نوشتیم. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک کلیک کنید.

 

حقوق مدیر روابط عمومی چقدر است؟

مدیر روابط عمومی شغلی است که تقریبا در هیچ دو سازمانی شرح وظایف یکسان برای آن وجود ندارد. به همین دلیل حقوق مدیر روابط عمومی مشخص نیست و با توجه به وظایفی که انجام می‌دهند،‌ تعیین می‌شود. ساعت کاری مدیران روابط عمومی هم همیشه یکسان نیست؛ آن‌ها اگر در سازمان کار کنند، ساعت کارشان به زمان اداری محدود می‌شود، اما اگر به سفرهای کاری اعزام شوند، ساعت کاری منعطف خواهند داشت و باید با توجه به نیاز کار کنند.

بعضی از سازمان‌ها امتیازات ویژه‌ای مانند تجهیزات کاری (لپ‌تاپ، موبایل، سیمکارت)، ماشین، راننده و حتی واحد مسکونی را به عنوان حقوق مدیر روابط عمومی در نظر می‌گیرند. بعضی از شرکت‌ها چنین امکاناتی ندارند، اما حتی آن‌ها هم موظف به پرداخت هزینه سفرها و فعالیت‌هایی هستند که مدیر روابط عمومی در راستای وظایفش انجام می‌دهد.

 

حقوق مدیر روابط عمومی

 

حقوق مدیر روابط عمومی در کشورهای خارجی

حقوق مدیر روابط عمومی در کشورهای مختلف هم متفاوت است. این دسته از مدیران در خارج از کشور هم مانند ایران هستند و جزو مشاغل متوسط تا پردرآمد محسوب می‌شوند.

در ادامه به متوسط درآمد سالانه این پوزیشن شغلی در برخی از کشورهای جهان اشاره می‌کنیم:

  • استرالیا: ۱۳۰ هزار دلار
  • کانادا: ۱۱۷ هزار دلار
  • چین: ۳۳۲ هزار یوان
  • آلمان: ۷۹ هزار یورو
  • ژاپن: ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار ین
  • ترکیه: ۱۲۳ هزار لیر
  • آمریکا: ۱۱۱ هزار دلار
  • انگلیس: ۶۰ هزار یورو
  • امارات: ۲۳۷ هزار درهم

 

مهم‌ترین مهارت های مدیر روابط عمومی چیست؟

میزان تسلط بر مهارت های مدیر روابط عمومی مهم‌ترین نکته‌ای هستند که مشخص می‌کنند یک فرد برای این پوزیشن شغلی مناسب است یا خیر. مهم‌ترین مهارت های مدیر روابط عمومی را در ادامه نام می‌بریم.

  • مهارت‌های نوشتاری برای نوشتن متون رسانه‌ای
  • مذاکره، فن بیان قوی و مهارت‌های گفتاری
  • برقراری ارتباط و شبکه‌سازی (علاقه به ارتباطات یک ویژگی شخصیتی و ذاتی است، اما توانایی برقراری ارتباط یک مهارت اکتسابی است)
  • توانمندی تحلیل اطلاعات
  • مهارت مدیریت و سازماندهی
  • مهارت برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی کارها
  • مهارت کار تیمی
  • مهارت انجام کارهای مختلف به صورت همزمان (مولتی تسکینگ)
  • توانایی تصمیم‌گیری.

 

در سازمان‌هایی که به صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند، تسلط به زبان مقصد هم یکی از مهارت‌های مورد نیاز برای مدیر روابط عمومی است.

 

مدیر روابط عمومی باید کار با چه ابزارهایی را بداند؟

مدیران روابط عمومی باید کار با بعضی از ابزارها را بدانند تا راحت‌تر بتوانند کارهایشان را مدیریت کنند و آن‌ها را به درستی پیش ببرند. در ادامه به ابزار مورد نیاز برای این دسته از مدیران اشاره می‌کنیم.

  • ابزارهای مدیریت پروژه
  • ابزارهای آنالیز و نظارت (این ابزارها برای تحلیل رفتار مشتریان، تحلیل رقبا و سنجش داده‌های به دست آمده از بخش‌های مختلف سازمان کاربرد دارند)
  • نرم‌افزارهای آفیس
  • ابزارهای ساده کامپیوتر

 

مدیر روابط عمومی باید کار با چه ابزارهایی را بداند؟

 

ابزار اصلی مدیر روابط عمومی ذهن اوست. او از نرم‌افزارها استفاده می‌کند تا ذهنش را منسجم کند، اطلاعاتش را ثبت کند و آن‌ها را با مدیران ارشد و افراد مربوطه به اشتراک بگذارد. پس اینکه این فرد ترجیح می‌دهد از چه ابزاری و به چه شکلی استفاده کند، به خود او، شیوه کارش و روش‌های متداول در سازمان بستگی دارد.

 

مزایای مدیریت روابط عمومی در سازمان

افراد خوشبین، در نگاه اول مزایای یک شغل را می‌بینند و افراد بدبین به معایب آن می‌پردازند. هیچ شغلی مطلقا سفید یا مطلقا سیاه نیست؛ هرکدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. کسی که قصد فعالیت در یک شغل را داشته باشد، باید بدون پیش‌داوری مزیت‌ها و معایب آن را بررسی کنید تا متوجه شوید این شغل برای شما مناسب است یا خیر.

در ادامه به مزیت‌های این موقعیت شغلی در سازمان اشاره می‌کنیم.

  • دوری از روزمرگی و انجام کارهای تکراری
  • سفرهای کاری
  • ارتباطات گسترده و شبکه‌سازی
  • تجربه‌های جدید همیشگی.

با توجه به اطلاعاتی که درباره شغل مدیریت روابط عمومی ارائه دادیم، می‌توانید مزیت‌ها و معایب منحصر به فردی که این شغل برای شما ایجاد می‌کند را نیز بررسی کنید و در نهایت تصمیم درستی درباره انتخاب یا عدم انتخاب آن بگیرید.

 

آیا مدیریت روابط عمومی معایبی هم دارد؟

با وجود اینکه مدیریت روابط عمومی در نگاه اول یک شغل جذاب و هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد، اما هرکسی توان انجام آن را ندارد. این شغل و وظایف آن چندان ساده نیست. در ادامه به چند مورد از معایبی که مدیران روابط عمومی را به چالش می‌کشد، اشاره می‌کنیم.

 

معایب مدیریت روابط عمومی

 

  • بعضی از وظایف آن‌ها با پوزیشن‌های شغلی دیگر در سازمان مشترک است و احتمال دارد مجبور به تحمل بار کاری سایر اعضای سازمان بشوند.
  • افزایش حجم کاری در برخی موقعیت‌های خاص
  • قرار گرفتن در معرض انتقادات شدید و گاها توهین‌آمیز و لزوم حفظ خونسردی در پاسخ به آن‌ها
  • لزوم مقابله با شایعات بی‌منطقی که گاهی درباره سازمان یا حتی خود شخص ایجاد می‌شود.

 

شرایط احراز مدیر روابط عمومی چیست؟

احراز یک شغل یعنی تعیین جنبه‌های مختلف یک پوزیشن شغلی برای بخش منابع انسانی. مدیر منابع انسانی با استفاده از احراز شغل و شرح شغل مدیر روابط عمومی متوجه می‌شود که چه نکاتی را باید در رزومه‌ها در نظر بگیرد و افراد مناسب را برای مصاحبه انتخاب می‌کند. در فرایند مصاحبه هم با توجه به تحلیلی که از شغل مدیریت روابط عمومی به دست آورده‌اند، ویژگی‌های مختلف در متقاضیان را بررسی می‌کنند و در نهایت بهترین گزینه برای استخدام در سازمان را انتخاب خواهند کرد.

برای تعیین شرایط احراز مدیر روابط عمومی، به مهارت‌ها و ویژگی‌هایی که در قسمت‌های قبلی مقاله به آن‌ها پرداختیم، توجه داشته باشید. همچنین رزومه و سوابق شغلی متقاضیان را هم در احراز مدیر روابط عمومی در نظر بگیرید. یعنی مشخص کنید که متقاضی باید چه مدرک تحصیلی و چه سابقه کاری داشته باشد.

 

نمونه کارهای روابط عمومی

در سازمان‌های بزرگ نمونه کارهای روابط عمومی اهمیت بسیاری دارد و تنها افرادی می‌توانند در مصاحبه موفق شوند که نمونه کار قدرتمندی در این زمینه داشته باشند. در نمونه کارهای روابط عمومی معمولا مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم، مورد بررسی قرار می‌‌گیرد.

  • جزئیات فعالیت شرکتی که متقاضی در آن فعالیت داشته (منظور از این جزئیات اطلاعات محرمانه شرکت سابق نیست، منظور حوزه کاری،‌ مشتریان، ارتباطات و موارد مربوط به روابط عمومی آن است)
  • فعالیت‌هایی که در شرکت انجام داده
  • نمونه مصاحبه‌هایی که به عنوان مدیر روابط عمومی انجام داده
  • وقایعی که در طول دوره مدیریت فرد متقاضی برای سازمان پیش آمده و نحوه مدیریت و واکنش او در برابر این وقایع

 

نمونه کارهای روابط عمومی

 

چطور مدیر روابط عمومی شویم؟

مدیریت روابط عمومی یک برند بزرگ، ایستگاه آخر یک مسیر طولانی است که طی کردن آن ممکن است چند سال طول بکشد. در اولین گام از تبدیل شدن به مدیر روابط عمومی، یادگیری اهمیت دارد. شما باید تحصیلات مرتبط در این زمینه داشته باشید یا اگر نمی‌خواهید درگیر فرایند تحصیل دولتی شوید، می‌توانید مدارک مربوطه را در موسسات آموزش آزاد بگیرید. در قسمت‌های قبل درباره مدارک تحصیلی مورد نیاز برای مدیریت روابط عمومی صحبت کردیم.

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای این موقعیت شغلی، مهارت‌های مدیریت کاربردی است. افرادی که مدیریت نمی‌دانند،‌ نمی‌توانند روابط عمومی سازمان را به درستی سازمان‌دهی کنند و آن‌ها را در جهت صحیح هدایت کنند؛ حتی اگر در برقراری ارتباطات و مذاکره بهترین باشند. مدیریت هم دانش است و هم مهارت، بنابراین به صورت مداوم نیاز به یادگیری و کسب تجربه دارد.

ما در مرکز مدیریت کاربردی ایران، سعی می‌کنیم با ارائه دوره‌های تخصصی و کاربردی و نوشتن مقالات مطابق با نیاز روز مدیران ایرانی،‌ خلأ دانش مدیران را پر کنیم. با شرکت در دوره‌ها و مطالعه مقالات این مرکز، می‌توانید اطمینان داشته باشید که بُعد مدیریتی مهارت‌های مورد نیاز برای مدیریت روابط عمومی را به صورت کامل در اختیار خواهید داشت.

 

چطور مدیر روابط عمومی شویم؟

 

بعد از اینکه دانش شما درباره مدیریت روابط عمومی به سطح قابل قبولی رسید، باید به کسب تجربه بپردازید. برای این کار می‌توانید در مجموعه‌های مختلف به عنوان کارآموز و دستیار مدیر روابط عمومی فعالیت کنید. اگر فرصت کارآموزی در سازمان معتبری به دست آورید، یعنی در کنار یک مدیر حرفه‌ای روابط عمومی قرار می‌گیرید. بنابراین با کوله باری از تجربه روبرو هستید و باید تاجایی که می‌توانید، از آن استفاده کنید.

بعد از کارآموزی، می‌توانید به عنوان کارشناس روابط اجتماعی یا تبلیغات وارد سازمان‌ها شوید. بعد از افزایش سابقه کار و تجربه، به همراه بروزرسانی اطلاعات و پربار کردن رزومه خود می‌توانید به مقصد نهایی این سفر برسید و به مدیر روابط عمومی یک شرکت بزرگ تبدیل شوید. این پروسه ممکن است تا ده سال هم طول بکشد.

 

پیج اینستاگرام دکامی

 

کلام آخر؛ مدیر روابط عمومی شغلی جذاب اما سخت است

در این مقاله توضیحاتی درباره موقعیت شغلی مدیر روابط عمومی ارائه دادیم و سعی کردیم تمام نکات مورد نیاز درباره این شغل را به شما ارائه بدهیم. مدیریت روابط عمومی شغل جذابی است، اما تنوع آن به اندازه‌ای زیاد است که باعث می‌شود هرکسی توان انجام آن را نداشته باشد. این شغل به فردی با روحیه خلاق و ماجراجو نیاز دارد و اگر این ویژگی‌ها را در متقاضی‌اش ببیند، می‌تواند او را به اوج موفقیت برساند!

اگر مدیر روابط عمومی هستید یا تجربه‌ای در این زمینه دارید یا حتی مدیر روابط عمومی استخدام کرده‌اید، از شما می‌خواهیم با تجربیاتتان اطلاعات این مقاله را تکمیل کنید.

 

اگر می خواهید به صورت حرفه ای تیم سازی کنید و تیم با انگیزه ای داشته باشید، سیستم کنترلی اصولی طراحی کنید و عملکرد کارمندانتان را ارزیابی کنید، بهترین ها را در سازمانتان استخدام کنید و … می‌توانید در « دوره آنلاین مدیریت » ثبت نام کنید.

دوره آنلاین مدیریت

11 thoughts on “مدیر روابط عمومی (اطلاعات جامع از شرح وظایف، حقوق و …)

  1. اشتراک ها: انواع مدیریت [معرفی 19 نوع در ایران + شرح وظایف مدیر] ؛ ارشیا دکامی

  2. قربانی میگوید:

    چه جالب. نمی دونستم شرکت در جلسات برون سازمانی هم میتونه جز شرح وظایف مدیر روابط عمومی باشه. ممنون بابت مطالب منسجم و عالی تون آقای دکامی

  3. گلستانی میگوید:

    سلام

    شغل روابط عمومی چیست؟ در سازمان های مختلفی که فعالیت داشتم تعاریف متفاوتی شنیده ام و جالبه شرح وظایف متفاوتی هم دیده ام.

  4. اشتراک ها: روابط عمومی {شرح وظایف، نقش و... روابط عمومی در سازمان و شرکت}

  5. اشتراک ها: نمونه سوالات استخدامی کارشناس روابط عمومی و خبر  علوم پزشکی گناباد   – سوالات صلاحیت روانشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *